În noul parc Via Verde din Cernavodă a început plantarea de arbori, arbuști și plante pentru a scoate în evidență frumusețea acestui loc, ce promite a fi spațiul preferat de petrecere a timpului liber pentru cernavodenii de toate vârstele.

Faleza de pământ a folosit cândva șantierului de construcție a Canalului Dunăre Marea Neagră, iar când canalul a fost terminat, terenul a rămas pârloagă, distrugând centrul orașului care s-ar fi dezvoltat foarte bine în vecinătatea falezei.

Acum Cernavodă își construiește aici propria zona de petrecere a timpului liber, zonă dominată de cele mai importante elemente naturale și culturale ale urbei.

Reamintim faptul că Via Verde se întinde pe aproximativ 7 hectare și este prevăzut cu pistă pentru biciclete, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, foișoare, pavilioane, platforme înierbate, amfiteatru, două scene, podețe și fântâni, toate acestea contribuind la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde.

 

(Visited 276 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.