Umor

Poliția locală Constanța nu va mai da amenzi. Singurul polițist care știe să scrie e în concediu

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
14 septembrie, 2021

Veste bună pentru constănțeni. În următoarele trei săptămâni, Poliția Locală Constanța nu va mai acorda amenzi pentru niciun fel de abatere sau contravenție. Motivul: singurul polițist local care știe să scrie și să citească a intrat în concediu medical.

Situația a fost recunoscută de conducerea Poliției Locale, care nu a putut emite însă un comunicat de presă în acest sens din motivele invocate de mai sus.

Ghiță Mitulescu, comandant în cadrul Poliției Locale, spune că situația este gravă, mărturisind că primarul Chițac este disperat că nu va putea face norma de amenzi.

„Într-adevăr, la nivelul Poliției Locale doar agentul Loredan Cărturescu știe să scrie și să citească. În el aveam toată baza fiindcă doar el putea scrie amenzile. Acum ne uităm ca proștii la șoferi și nu le putem zice sau face nimic. Au mai încercat câțiva colegi să descifreze ce scrie într-un talon sau pe un buletin, dar e mult mai greu. Recunosc, ne depășește problema”, spune domnul Ghiță, care câștigă un salariu de 16.000 lei/lună.

Colegii povestesc că agentul Loredan a fost nevoit să intre în concediu medical după ce a suferit o ruptură de limbă cu dizlocare de mandibulă când a încercat să converseze în limba engleză cu un șofer străin.

„De când a zis „Ză document pliz” am strigat la el: „Loredan nu, lasă-l”. Nici nu am apucat să facem un pas că am auzit un „amendeișăn” și un trosc. I-a căzut falca. E periculoase limbile străine”, spune un coleg.

Până se va însănătoși agentul Loredan Cărturescu, Poliția locală Constanța va acorda doar avertismente verbale sau, după caz, îi va bate pe șoferii mai grei de cap.

Actualitate