Eveniment

Poliţia Română, mesaj către șoferii care fac Live-uri la volan: „Opriţi nebunia asta!“

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Română lansează un apel adresat șoferilor pasionați de Live-uri pe Facebook la volan, fenomen ce a cauzat adevărate tragedii rutiere în ultimele luni.

Scris de 
 pe data 
16 octombrie, 2018

Poliţiştii le recomandă românilor care văd pe Facebook persoane care fac Live în timp ce conduc să le trimită postarea pentru luarea măsurilor legale. Fenomenul Live-urilor la volan a început în România din cauza nevoii de atenţie a unor indivizi care au ţinut neapărat să le arate prietenilor cât sunt de ‘cool’ şi de ‘talentaţi’ în ale condusului.

Din nefericire, multe dintre aceste Live-uri la volan s-au încheiat cu vieți pierdute.

Oameni buni, opriți live-urile de la volan! Înțelegeți că nu sunteți cu nimic mai cool dacă vă filmați în timp ce conduceți. Vă puneți în pericol pe voi, dar și pe ceilalți participanți la trafic.
Filmarea are mari șanse să apară în buletinele de știri, iar despre voi să se vorbească la trecut.

Opriți nebunia asta care a făcut până acum atât de multe victime!
Totodată, facem un apel către toți utilizatorii de facebook să ne anunțe imediat pe contul nostru în cazul în care văd astfel de filmări!„, se arată în postarea Poliţiei Române.

Reamintim că, pe 12 octombrie, teribilismul unui vitezoman a condus la moartea unei fetiţe de numai 9 ani şi rănirea gravă a unui copil de trei ani. Nenorocirea s-a întâmplat în localitatea Jebel, judeţul Timiş, în timp ce şoferul unui Audi, care circula cu aproape 200 de km/h, făcea Live pe Facebook.

Şoferul a intrat în plin într-un tractor şi apoi într-o altă maşină şi a murit pe loc.

Din cealaltă maşină, o fetiţă de 9 ani a murit pe loc, iar un copil de numai trei ani a ajuns la spital cu o fractură de coloană.

 

Actualitate