Concret, dacă în decurs de un an, România nu s-a opus acestui amendament – și n-a făcut-o -, prevederea a intrat în vigoare în toate statele semnatare, susţin reprezentanţii ONU.

„În acord cu articolul 49 (2) al Convenției asupra Traficului Rutier (Viena, 8 noiembrie 1968), amendamentul propus pentru paragraful 1 al anexei 2 a Convenției a intrat în vigoare pentru toate părțile semnatare la data de 19 septembrie 2016”, a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al ONU.

Reamintim că polițiștii rutieri i-au confiscat plăcuțele de înmatriculare și i-au reținut și permisul șoferului venit cu mașina din Suedia, moment filmat de către șofer și postat pe pagina sa de Facebook. Polițiștii au invocat mai multe articole dintr-o convenție europeană, Convenția de la Viena, conform căreia numerele de înmatriculare trebuie să conțină fie doar cifre, fie litere și cifre. Ceea ce nu au știut polițiștii rutieri era că tocmai amendamentul din convenție invocat de ei a fost modificat în 2016, introducându-se un nou punct potrivit căruia numerele de înmatriculare pot conține doar litere.

Și ca și cum nu s-ar fi făcut destul de râs singură Poliția Română, cazul a fost preluat și tratat pe larg în întreaga presă europeană, inclusiv de către Euronews.

Mai mult decât atât, investigații jurnalistice au scos la iveală și filiera pe care s-au dat ordinele din PSD către Poliția Rutieră pentru „anihilarea” șoferului cu numerele de înmatriculare MUIE PSD. Jurnalistul Grigore Cartianu scrie:

Un amănunt exploziv despre comisarul-șef Victor Gîlceavă, șeful Brigăzii Rutiere București: acesta este originar nu doar din Teleorman, ci chiar din comuna Saelele, locul de baștină al lui Dragnea! Carevasăzică, au copilărit împreună. Informația mi-a fost furnizată de către un localnic, care cunoaște bine și familia Gîlceavă, și familia Dragnea. Milițianul Gîlceavă a fost cercetat de DNA, alături de nevastă-sa (avocata Ilieana Gîlceavă), într-un dosar de trafic de influență în justiție și luare de mită la Parchetul Judecătoriei Buftea. El era atunci polițist în Ilfov.

Ileana Gîlceavă mai are un punct „tare” în CV: în 2009 a omorât cu mașina un motociclist de 19 ani și a fugit de la locul accidentului. Cazul a fost cercetat de Poliția Rutieră Ilfov, unde lucra și bărbățelul ucigașei. Cu un trecut personal și familial atât de bogat, nu e de mirare că Victor Gîlceavă execută fără crâcnire ordinele lui Dragnea, via Carmen Dan. Inclusiv hăituirea lui Răzvan Ștefănescu, „suedezul” lăsat și fără plăcuțe, și fără permis. Dragnea, Dan, Gîlceavă – toți trei, din Teleorman. Revoltător!

 

(Visited 1.899 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.