Actualitate

Polițistă lovită cu pumnul în burtă de un primar din Constanța. Edilul este acum cercetat penal pentru ultraj

Primarul din Comuna constănțeană Poartă Albă s-a ales cu dosar penal pentru ultraj după ce a amenințat și lovit cu pumnul în burtă o polițistă. Totul s-a întâmplat după ce fiul primarului Vasile Delicoti fusese prins la volan fără permis de conducere.

Scris de 
 pe data 
19 decembrie, 2022

Potrivit IPJ Constanța, totul s-a întâmplat în cursul zilei de 17 decembrie pe o stradă din comuna Poarta Albă, după ce polițiștii au oprit în trafic un autoturism pentru un control de rutină. La vederea echipajului, adolescentul în vârstă de 16 ani a oprit mașina și a schimbat imediat locul cu pasagerul din dreapta, un alt tânăr în vârstă de 16 ani.

Polițiștii au constatat că ambii tineri sunt minori și niciunul dintre ei nu are permis de conducere. Ulterior, la fața locului, s-a deplasat tatăl adolescentului care fusese inițial prins la volan.

Bărbatul s-a dovedit a fi Vasile Delicoti (PNL), primarul de la Poarta Albă. Supărat, edilul ar fi agresat-o pe polițista care efectuase verificările. El ar fi amenințat-o pe femeie și ar fi lovit-o cu pumnul în burtă.

Cei doi minori s-au ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, iar Vasile Delicoti (49 de ani) este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Comunicatul oficial transmis de IPJ Constanța:

„La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 15.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un autoturism pe strada Consilierilor din localitatea Poarta Albă.

În momentul în care tânărul a observat echipajul de poliție, acesta a oprit autoturismul, a coborât de la volan și a trecut pe locul din dreapta față, iar la volan a trecut un alt minor, de 16 ani, care a condus în continuare până când a fost oprit de polițiști. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că niciunul dintre cei doi tineri nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La fața locului s-a prezentat un bărbat, de 49 de ani, tatăl unuia dintre minori, care a ultragiat pe unul dintre polițiști, prin amenințare directă și aplicarea unei lovituri la nivelul abdomenului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Totodată, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis”.

Actualitate