Agresorii au fost prinși astăzi și duși la audieri. În urma acestui caz, ministrul de Interne Marcel Vela i-a cerut adjunctului Inspectoratului General al Poliției Române să facă verificări la nivelul structurii locale.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au anunțat că cei doi agenți se aflau în misiune pe Drumul Naţional 64 (Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani) şi au încercat să oprească o autoutilitară, însă şoferul nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul, agenţii fiind nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare.

La data de 20 noiembrie, în jurul orei 1:00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Naţional 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că urmărirea a continuat mai mulţi kilometri, şoferul autoutilitarei oprind în cele din urmă în faţa unei locuinţe din satul Călina, unde îl aşteptau alte câteva persoane care au sărit la bătaie în momentul în care i-au văzut pe poliţişti că se apropie.

În timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane aflate la faţa locului. Imediat, în sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Facem precizarea că, în timpul altercaţiei, armamentul poliţiştilor a căzut, dar acesta a fost recuperat şi se află în custodia IPJ”, a mai spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Cei doi agenţi de poliţie au fost transportaţi la spital, iar mai multe persoane implicate în altercaţie au fost duse la audieri. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani care continuă cercetările pe numele agresorilor, care între timp au şi fost identificaţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei pentru dispunerea de măsuri legale.

Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, romii au îndreptat pistoalele înspre polițiști iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi!”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Sindicaliștii îl critică și pe ministrul de Interne, Marcel Vela: „Poate își dă două palme în oglinda ministrul Vela și începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre “rebrenduirea” Poliției Române. Nu de alta, dar până să dăm “frumos” pe sticlă, am vrea să rămânem în viață dupa fiecare schimb de muncă”.

 

(Visited 496 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.