Fostul primar al Constanței a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Pe fond, Mazăre primise o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare.

IPJ informează că, în urma sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție, au fost puse în executare un număr de 10 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea ca urmare a sentinței din dosarul retrocedărilor de plaje.

Cu ocazia activităților specifice desfășurate de către lucrătorii Compartimentului Urmăriri au fost puse în executare 9 dintre acestea. Față de cel de-al 10-lea (n.r. – cel pe numele lui Radu Mazăre) desfășurându-se în continuare activități de cautare, concomitent cu întocmirea documentației necesare solicitării emiterii unui mandat european de arestare și a cererii de urmărire internațională“, informează IPJ.

În 2017, deși era sub control judiciar și în plin proces, Radu Mazăre a plecat în Madagascar, unde are un resort, și a cerut azil politic. Fostul primar al Constanţei nu avea interdicţie de călătorie şi l-a anunţat senin pe poliţistul care îl supraveghea că nu se mai întoarce în România pentru că nu are parte de un proces corect.

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.