Eveniment

Polițistul Godină: „De ce aș respecta orice bătrân și nu doar pe bătrânii care merită respect? Am înlocuit naivitatea lor cu prostia”

Polițistul Marian Godină are o nouă ieșire publică care face furori în spațiul on-line. Acesta a reacționat vizavi de sutele de bătrâni care s-au adunat în fața sediului DNA pentru a protesta și a cere demisia șefului anti-corupție, Laura Codruța Kovesi.

Scris de 
 pe data 
19 februarie, 2018

„Societatea ne învață să purtăm respect bătrânilor. Inevitabil, la auzul cuvintelor „bătrân”, „bătrână”, „bunic”, „bunică” ne fuge gândul la persoana care, atunci când eram copii, ne citea povești la gura sobei, ne învăța poezii sau ne „caza” pe perioada vacanțelor, făcându-ne să uităm de lipsa părinților, rămași la oraș cu serviciul. Bunica e cea pe care o așteptam cu nerăbdare să se întoarcă de la piață pentru a-i cotrobăi prin plasele de rafie și a descoperi astfel „ceva bun”. Toate astea fac ca expresia „respectați bătrânii” să aibă sens.

Dar ce te faci dacă bunica, în loc să citească povești la gura sobei, e plecată în fața DNA să protesteze împotriva „abuzurilor” și să ia apărarea tocmai oamenilor din cauza cărora ea are o pensie din care abia își permite să trăiască de pe o zi pe alta și care o obligă să apeleze de câteva ori pe an la CAR pentru a avea ce pune pe masă de sărbători. Nici vorbă să aibă bani pentru a-și repara dantura lipsă, nu și-ar permite financiar, dar nici nu e ceva prioritar pentru ea, oricum nu vede nimeni că nu are dinți pentru că râde rar, iar când o face, pune mâna la gură dintr-un reflex format pentru a-și ascunde dinții lipsă. Mai rău e când strigă cu gura mare „Jos Soroș”, „Jos cucuveaua” și alte vocalize care o obligă să deschidă gura larg.

Respectați bătrânii! Dar de ce? De ce aș respecta orice bătrân și nu doar pe bătrânii care merită respect, la fel cum respect doar tinerii care merită. Ce mă poate convinge că un tânăr imbecil și ticălos, peste care a trecut timpul, a ajuns un bătrân înțelept și demn de respect? În plus, ce merit are un om care nu a realizat nimic în viața lui pentru faptul că a îmbătrânit? A împins el Terra, făcând astfel să treacă timpul?

Dacă la început îmi era milă de naivitatea unor bătrâni, văzându-le ura și înverșunarea, refuzul de a gândi și de a accepta păreri chiar bine argumentate, am renunțat la această milă și îmi permit să înlocuiesc naivitatea cu prostia și incultura crasă, cu atât mai mult cu cât prețul „naivității” lor e plătit și de mine.”, a scris Marian Godină pe pagina personală de Facebook.

Actualitate