Potrivit documentului ce mâine, 7 decembrie, va fi trimis pentru a primi avizul Guvernului, salariul minim brut lunar nu va mai fi ridicat la 2.350 lei pentru persoanele cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, cum a fost stabilit inițial, ci doar pentru cele încadrate pe funcții cu studii superioare, cu o vechime de cel puțin 1 an.

Luna trecută, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunța că salariul minim pe economie va fi diferențiat în funcție de studii, dar și de vechime.

După ce modificăm Codul Muncii, va trebui să venim cu o hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei și pentru cei care au minim 15 ani vechime, la fel, 2.350 de lei“, declara ministrul la momentul respectiv, precizând că este vorba despre 15 ani vechime în general, indiferent unde oamenii au lucrat, dacă au avut perioade de șomaj sau de maternitate.

Acum, însă, documentul pregătit să fie aprobat de Guvern ridică salariul minim brut lunar, începând cu 1 ianuarie, la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei doar pentru cei cu studii superioare și minimum 1 an vechime, nu și pentru cei cu minimum 15 ani vechime, indiferent de studii.

La acest moment, salariul minim brut lunar este de 1.900 lei.

 

(Visited 967 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.