Administraţie

Precizări de la Primăria Nicolae Bălcescu. Ce proiecte urmează să se implementeze în comună

Pentru o corectă informare, Primăria face următoarele precizări:

Scris de 
 pe data 
3 februarie, 2023

Primăria Nicolae Bălcescu constată o campanie de dezinformare condusă de „cei care au distrus comuna noastră în perioada 2007-2017”, folosind un cont FALS de Facebook în numele Consiliului Local.

„Cei care acum se plâng de canalizare, drumuri sau gaze sunt cei care au condus comuna aproape un deceniu fără să asfalteze niciun metru de drum, fără să introducă nicio țeava de canalizare și fără nici măcar să viseze la rețeaua de gaze naturale”, spun reprezentanții Primăriei într-un comunicat de presă.

Pentru o corectă informare, Primăria face următoarele precizări:

Sistemul de canalizare – termenul de finalizare este anul 2023. Termenul a fost stabilit de Guvern după ce o bună perioadă din pandemie s-au sistat lucrările, iar apoi a fost nevoie de actualizarea devizelor conform Ordonanței Grindeanu. Investiția va fi finalizată anul acesta.

Asfaltare drumurilor prin Programul Anghel Saligny – finanțarea de 10 milioane lei a fost aprobată prin Ordin al Ministrului Dezvoltării și Lucrărilor Publice. Licitația pentru proiectarea și e execuția lucrărilor a fost lansată in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Lucrările vor începe anul acesta.

„Ceea ce nu spune Opoziția este că pe vremea lor, timp de 10 ani, nu s-a asfaltat niciun drum in Nicolae Bălcescu și Dorobanțu. În mandatul dlui Timofte Dumitru, timp de 5 ani, s-a asfaltat aproape 15 km de drumuri : Crinului, Narciselor, Plopilor, Macului, Abatorului, Lalelelor, Murelor, Nordului, Medgidiei, Florilor, Morii, Aleea Nucilor, Primăverii, Aleea Mărului, Aleea Trandafirului, Târgușorului, Câmpului, Cuza Vodă, Fragilor, DC 58, Mihai Eminescu, Dispensarului, Silozului.

Anul acesta, am obținut finanțare încă 10 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor: Carierei Tr2, Carierei Tr3, Carierei Bretea Tr1, Carierei Bretea Tr2, Prunilor Tr1, Prunilor Tr2, Oborului Tr1, Silozului Tr1, Silozului Tr2, Silozului Tr3, Aleea Trandafiului. Dispensarului Tr2, Dispensarului Tr3, Tudor Arghezi”, se arată în comunicatul Primăriei

Rețea de gaze

Comuna Nicolae Bălcescu a obținut în 2022 cea mai mare finanțare din județul Constanța pentru înființarea sistemului de alimentare cu gaze. 45 de milioane lei au fost alocate prin Programul Național Anghel Saligny pentru realizarea investiției.

Proiectul de racordare a comunei Nicolae Bălcescu și a satului Dorobanțu la sistemul de alimentare cu gaze naturale a fost inițiat de primarul Dumitru Timofte încă din anul 2019. Licitația a fost finalizată , urmează semnarea contractului de finanțare și începerea lucrărilor.

Actualitate