După conferința de presă de la sediul PNL, liderii Partidului Social Democrat au distribuit pe Facebook un colaj în care Klaus Iohannis apare cu o cască în ureche. „Așa merge Iohannis la conferințe de presă! Cu cască!“.

O imagine surprinsă la fața locului demonstrează însă contrariul, că șeful statului nu purta cască.

Colajul cu informația falsă a fost preluat și distribuit de mai multe pagini de Facebook ale filialelor de partid, printre care și PSD Constanța.

Deși, câteva ore mai târziu, după ce au apărut dovezile clare că este vorba despre un fake news și Gabriela Firea a șters postarea, cei de la PSD Constanța continuă să țină colajul pe pagină..

Amintim că în 2018 pesediștii au postat un colaj foto cu Simona Halep în timpul ceremoniei de pe Arena Națională, cu mesajul „Simona Halep, marea noastră campioană, huiduită de circa 20.000 de „fani” pe Arena Națională, pe data de 11.06.2018”.

Fotograful Octav Ganea de la Inquam Photos a postat și el pe Facebook o imagine care demontează teoria că Iohannis purta cască, precizând că „chiar si atunci când suntem scosi din sala reușim să demontăm știrile false”.

Octav Ganea a explicat, într-un mesaj transmis Digi 24, că fotografii au fost invitați cinci minute la începutul conferinței, după care au fost invitați să iasă afară din rațiuni de spațiu.

Mai mult în timpul conferinței de presă, Iohannis a fost întrebat dacă poartă cască în ureche și a arătat că nu.

Iată ce a scris Sebastian Zachmann, jurnalistul care a pus întrebarea:

Faza cu casca.
Sunt la conferința lui Klaus Iohannis, în rândul doi, banca din mijloc. După primele 10 minute, îmi scrie o colegă din presă, care se afla la sediul PSD: ”Are cască în ureche?”. ”Nu văd”, zic eu. Apoi mă uit atent la urechile lui Iohannis, ca să nu ratez vreo știre. ”În urechea stângă, nu”, spun eu. ”Părea că are ceva”, insistă colega. ”E imaginația ta”, închei eu, arogant. Îmi aștept rândul la întrebare (am picat al 15-lea la sorți). În sfârșit, urmez eu. Înainte să ajung la microfon, văd că pe fb circulă masiv urechile lui Iohannis – mai exact poze cu căști, nu doar întrebări. Ce dracu fac acum? Pun două întrebrări despre Justiție, SRI, DNA, CSM, pentru care îmi storsesem creierul. La final, întreb rapid și de cască. Iohannis răspunde uman (minune!). În următoarele minute, primesc stoluri de inimioare, dar și mesaje afectate, care deplâng starea jurnalismului din România. Ca de obicei, eu sunt la mijloc, ca orice extremist de centru, cum ar spune Radu Cosașu, suflându-mi în cască.

Viorica Dăncilă a profitat și ea de subiect și a subliniat în conferința de presă pe care a susținut-o după Klaus Iohannis că ea nu are cască în ureche.

 

(Visited 869 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.