În urma sentinței, Armand și Liliana Daneliuc trebuie să despăgubească o fostă pacientă, căreia i-au prescris în dozaj greşit un medicament puternic.

Pacienta a ajuns să ia de două ori pe zi tratamentul respectiv, în condiţiile în care ar fi trebuit să o facă de două ori pe săptămână.

Mai mult, acest caz scoate la iveală și carenţele din sistemul farmaceutic, susține Ziarul de Iași, care precizează că farmacista la care a mers pacienta cu rețeta greșită nu a luat nicio măsură pentru a preveni consecințele. Aceasta a vândut medicamentul, deși era un dozaj toxic.

Reţeta greşită a făcut obiectul unui proces complicat, început în 2015 și soluţionat recent de judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă.

Pacienta, Valeria C. a cerut daune morale de 100.000 de euro, însă judecătorii au considerat că e îndreptăţită să primească 70.000 de euro, deoarece sănătatea fizică şi psihică a femeii a fost afectată.

Cazul femeii a fost analizat şi de anchetatori, care au instrumentat un dosar penal de vătămare corporală din culpă ce a fost clasat, în 2017, când procurorii au considerat că fapta nu este prevăzută de legea penală.

Citește articolul complet AICI

 

(Visited 3.206 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.