Părintele constănțean Eustatie Dinescu (39 de ani) tocmai ce terminase de făcut checkin-ul online pentru biletele de avion cumpărate pentru concediul în Ibiza, pe care îl va petrece alături de iubitul său, Iulian (25 de ani).

Bine că s-a terminat cu referendumul ăsta, că așa ne-a dat planurile peste cap. Dar uite că, cu voia bunului Dumnezeu, s-a terminat și acum putem să ne pregătim și noi liniștiți de concediu“, spune preotul.

Eustatie și Iulian trăiesc o poveste fericită de aproape 5 ani și spun că se bucură unul de celălalt, considerând că iubirea lor este o adevărată binecuvântare. Soția lui Eustatie este perfect de acord cu această relație, deoarece ea nu și-a dorit altceva de la viață decât să ajungă preoteasă. În rest, își vede fericită și supusă de ale ei.

Despre cum l-a cunoscut pe Iulian, preotul își amintește plin de entuziasm. „Dumnezeu a vrut așa, ca noi doi să ne întâlnim… Țin minte că a fost într-o duminică, chiar după slujbă. El ce făcea? (râde) Venea și îmi pupa mâna des. Apoi a început să-mi facă masaje la palme… Și o ținea așa, mai c-o pupătură, mai un masaj, o pupătură“, își amintește Eustatie. „Apoi a fost el în pelerinaj la Prislop, de unde mi-a adus un ursuleț din pluș, sfințit, cu chipul părintelui Arsenie Boca. Am fost atât de fericit că nici nu pot să vă explic. M-a cucerit efectiv!“.

Iulian, care este un flăcău cu puțină școală de stat, dar eminent în școala vieții și pasional, ne-a mărturisit că l-a plăcut pe Eustatie de cum l-a văzut în biserică. „Am zis, gata! P-ăsta îl ard puternic. Haț! Cum se zice… Aveam, astea, călcâiele aprinse dupe el maxim! Maxim!“.

Cei doi încă nu locuiesc în aceeași casă, însă, atunci când nu sunt împreună, au o puternică legătură de comunicare prin Facebook. Își trimit poze, glumițe și declarații romantice. „Eh, Iulian e mai glumeț din fire și mă mai trezesc în timpul unei spovedanii că mă surprinde cu câte o poză cu… Doamne Ferește! (zâmbește larg) Important e că ne iubim și asta e tot ce contează“, spune Eustatie.

Mesajul pe care părintele Eustatie îl transmite după liturghii este cel al iubirii, pentru că, spune el, despre asta este vorba. „Dumnezeu e iubire, nu-i așa? Ce contează cine cu cine, la el sau la mine, câți, în ce, cum și așa mai departe… Este vorba despre iubire!“.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 3.840 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.