Deși Biserica Ortodoxă Română (BOR) le interzice preoților să se implice în campanii electorale, preotul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Florin Grigore (31 de ani), care este paroh la Biserica Sfântul Apostol Luca din comuna constănțeană Horia, le-a transmis enoriașilor și urmăritorilor săi de pe Facebook un mesaj dur la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Ăsta spune că familia și tradiția inflamează societatea românească. Problemele care defapt ne fac rău nu le observă pentru că este implicat și nu este prost să se acuze singur…. Cum să votezi un așa animal, cum să te autodistrugi ca nație, așa ușori de minte să fim?“, a scris preotul Florin Grigore, care are publicate pe profilul său și câteva fotografii cu el la bustul gol, într-o sală de forță.

Mesajul preotului a fost însoțit și de un articol publicat pe un site homofob, de propagandă și cu mesaje false și naționaliste extreme.

În perspectiva alegerilor prezidentiale din anul 2019 si a celor locale si parlamentare din anul 2020, au fost reafirmate principiile enuntate în mai multe rânduri de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe cu privire la responsabilitatea clericilor pentru pãstrarea neutralitãtii politice în perioada electorală”, se arată în decizia BOR.

În vederea respectării opțiunilor politice ale credincioșilor săi, preotul are obligația de a păstra neutralitatea în timpul campaniilor electorale, atât în declarațiile publice, cât și în activitatea practică față de problemele cu caracter politic. Opțiunea politică a preotului va fi exprimată doar prin votul personal secret”, a precizat Sfantul Sinod al BOR.

Pe Facebook-ul său, preotul Florin Grigore vrea să le arate enoriașilor că sub sutană se află un corp bine lucrat la sală. Sursa foto Facebook/Florin Grigore

Postarea preotului a stârnit câteva reacții de indignare din partea celor care îl urmăresc, dar și din partea consilierului județean Bogdan Bola (PNL).

– Și tu, părinte, cum l-ai slujit pe Dumnezeu azi?
– Păi l-am făcut „animal” pe președintele țării și am promovat fake-newsuri postate de Lupul Dacic, sursă de maximă încredere!

Cam așa stă treaba azi în comuna Horia, unde m-am întâlnit în campanie la #Tichilești cu niște cetățeni care mi-au arătat ce minunății postează preotul din comună. Nimic din titlu nu este adevărat, iar comentariul preotului denotă doar rea-credință, deoarece nu-l bănuiesc de prostie. Cine crede că lupta pentru duminică este ca și câștigată, se înșeală amarnic…“, a scris Bola pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după publicarea acestui articol, Florin Gheorghe a șters postarea.

Derapajul preotului Florin Gheorghe nu ar fi prima manifestare de acest gen venită din partea unor reprezentanți din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Una dintre cele mai controversate afirmații a fost făcută de preot Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, care anul trecut publica o postare pe pagina sa de Facebook în care îi numea „muiengiști“ pe românii care au protestat pe 10 august, în Piața Victoriei.

 

(Visited 3.731 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.