Ignorând regulile de distanţare socială stabilite prin Ordonanţă Militară în vremea pandemiei de coronavirus, credincioşii din Năvodari s-au îngrămădit în faţa bisericii Buna Vestire, pentru a asista la slujbă și pentru a lua aghiasmă.

Preotul Andrei Salomia nu a respectat regula de oficiare a slujbelor fără public. El a lăsat deschise ușile bisericii, iar slujba a fost auzită din stradă, fapt ce a atras un număr de aproximativ 50 de persoane în fața lăcașului de cult.

O serie de fotografii au ajuns și în spațiul public, pe rețelele sociale.

În urma unei sesizări la 112, polițiștii din Năvodari au intervenit și astfel mulțimea a fost împrăștiată.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare.

În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot.

Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.“, a transmis IPJ Constanța.

De asemenea, conducerea Poliției Constanța a dispus și desfășurarea unei anchete interne, pentu a se stabili modului în care au fost amplasate echipajele pe raza municipiului Năvodari în cursul zilei vineri, 24 aprilie.

 

(Visited 470 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.