Actualitate

Presa străină despre protestul din Piața Victoriei: tabloul amintește de Revoluție

Sursă foto: hotnews.ro

Protestul din Capitală a făcut înconjurul lumii, publicațiile internaționale apreciind mitingul ca fiind o încercare a românilor de a înceta asaltul asupra justiției.

Scris de 
 pe data 
11 august, 2018

România: S-au întors furioşi” titrează The Economist, subliniind faptul că protestul reprezintă un mesaj puternic pentru liderii țării, mai ales pentru că în țară protestele sunt deja o manifestație obișnuită.

New York Times și The Telegraph scriu, de asemenea, despre mitingul românilor împotriva Guvernului, amintind faptul că forțele de ordine au recurs la împrăștierea gazelor lacrimogene și a tunurilor cu apă pentru a suprima protestul anticorupție.

Și Associated Press menționează protestul, vorbind despre un miting major al expaților veniți în țară cu mașina personală din celălalt capăt al Europei pentru a-și spune nemulțumirile cu privire la modul în care conduce actualul Guvern.

Site-ul televiziunii publice germane apreciază că atmosfera s-a încins în capitala României, iar Euronews relatează că expații români s-au întors în țară pentru a protesta, supărați din cauza măsurilor care slăbesc sistemul judiciar.

Cotidianul Le Monde comentează, de asemenea, protestul românilor, apreciind că tabloul din Piața Victoriei amintește de căderea regimului comunist din decembrie 1989.

 

Actualitate