Președintele ucrainean, Volodymir Zelenski, a declarat miercuri că aproape 6.000 de ruși au fost uciși în primele șase zile ale invaziei Moscovei și că Kremlinul nu va reuși să cucerească țara sa cu bombe și atacuri aeriene.

Referindu-se la atacul Rusiei asupra Babyn Yar – locul unui masacru contra evreilor în al Doilea Război Mondial comis de trupele de ocupație germane și de auxiliarii ucraineni – Zelenski a spus:

„Această lovitură dovedește că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este ceva absolut străin”.

„Ei nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Dar toți au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți”, a adăugat președintele ucrainean în discursul video difuzat miercuri dimineață.

Miercuri, în a șaptea zi a invaziei ordonate de Vladimir Putin, Msocova spune că forțele sale au preluat controlul primului oraș important, Kherson, în sudul țării. Bombardamentele continuă asupra mai multor orașe, pe lângă Kiev fiind lovit crunt peste noapte Harkivul, iar forțele ruse par că își continuă operațiunea, chiar dacă într-un ritm mai lent, în timp ce Occidentul strânge lațul economic în jurul Rusiei.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.