Potrivit administrației locale, cei de la Serviciul Gestionare Spații Verzi au plantat 243 de arbuști ornamentali pe strada Dobrilă Eugeniu, în scuarurile de la intersecția străzii Traian cu bulevardul 1 Mai, străzii Traian cu strada Prelungirea Traian și în zona cu vegetație delimitată de bulevardul 1 Mai și bulevardul 1 Mai Vechi.

Plantele de exterior provin din speciile: Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) şi Punica granatum (Rodiu).

Arbuștii ornamentali se adaugă copacilor care au fost plantați de la debutul primăverii.

Precizăm că toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, cu înflorire eșalonată pe parcursul unui an, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol“, transmit reprezentanții Primăriei.

Constănțenii sunt rugați să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241 550 055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241 484 205 sau 0799 606 142 (WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren.

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.