Administraţie

„Primăria Constanța dovedește zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil orașului”

Septimiu Bourceanu, coordonator PNL Constanța

Consilierii locali constănțeni ai PNL acuză Primăria Constanța că le pune piedici în ceea ce privește depunerea de proiecte de hotărâri prin refuzul sau amânarea de a redacta rapoarte de specialitate. Mai mult decât atât, aleșii locali liberali reclamă faptul că Primăria Constanța este dezorganizată și nu ia în serios activitatea consilierilor locali.

Scris de 
 pe data 
2 aprilie, 2018

Consilierii locali municipali ai PNL Constanța au depus astăzi, 2 aprilie, rapoartele de activitate pe anul 2017, așa cum prevede legea.

Potrivit rapoartelor, aleșii locali liberali susțin că au întâmpinat, în anul 2017, mai multe piedici în desfășurarea activității, aceștia depunând proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Constanța, parte din solicitări neprimind răspuns nici până în prezent sau nu au primit avize, fiind amânate pe perioadă nedeterminată. Mai mult decât atât, liberalii

sunt nemulțumiți și de modul în care sunt organizate circuitele funcționale în interiorul Primăriei Constanța, reclamând faptul că nu există fluență și coerență în exercitarea actului administrativ. În acest context, administrația publică locală demonstrează că nu știe și nici nu are capacitatea să administreze coerent municipiul.

Dacă privim cum arată astăzi orașul Constanța, la cârpelile care se fac pe străzi și printre blocuri, la dezinteresul față de spațiile verzi, față de educația copiilor, de performanța sportului, de sănătatea constănțenilor, la degringolada din oraș, la haosul administrativ, înțelegem că reprezentanții PSD Constanța aflați în exercițiul mandatului politic și administrativ au reușit să-și atingă, după multe strădanii, limita propriei competențe. Vedem cum au reușit să împiedice dezvoltarea economică a municipiului prin menținerea unui blocaj birocratic. Totodată, prin nereglementare și depășiri nejustificate de termene în cazul a zeci, sute de procese inutile se generează pierderi consistente în bugetul orașului”, a declarat Septimiu Bourceanu, coordonatorul Organizației Municipale Constanța a PNL

Liderul liberal este de părere că „locuitorii municipiului Constanța percep administrația publică ca pe o instituție profund coruptă, aflată în haos administrativ și blocată între decizia politică și ineficiența administrativă”. „Cum să poți gestiona în mod eficient orașul Constanța când nu înțelegi necesitățile de dezvoltare ale orașului și dacă nu ești în stare să organizezi fluxurile și traseul documentelor în instituția pe care o conduci? Din păcate, administrația locală a municipiului Constanța este blocată în trecut și fuge de responsabilitatea actului administrativ. Actuala conducere a Primăriei Constanța ne dovedește zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil orașului și cetățenilor săi”, a mai adăugat Septimiu Bourceanu.

 

Actualitate