Timp Liber

Primăria Lumina invită locuitorii comunei să ia parte la crearea unei antologii dedicate Centenarului

Primăria Lumina invită toți scriitorii, cadrele didactice şi elevii talentați din comună să contribuie cu texte literare de calitate la colecția dedicată Centenarului Marii Uniri: „Integritate: Antologie de literatură constănțeană”, creată de Asociația Multiculturală Anticus din Constanța

Scris de 
 pe data 
17 septembrie, 2018

Potrivit informațiilor prezente pe site-ul Primăriei Lumina, antologia va fi publicată anul acesta în format academic fiind lansată la Constanța în jurul datei de 1 Decembrie sub deviza „Scriitorii constănțeni pe drumul către Constanța – Cetate a Literaturii UNESCO”.

La crearea antologiei pot participa cu lucrări scriitori consacrați sau în devenire care, fie s-au născut ori domiciliază în județul Constanța, fie colaborează cu unul dintre cercurile literare sau revistele autohtone.

În ceea ce privește temele ce pot fi abordate, textele trimiste pot avea ca subiect: moralitatea, onestitatea, cinstea, onoarea, demnitatea sau conștiinciozitatea, handicapul moral, fizic sau material, unirea, prietenia, căsătoria și dragostea, precum și orașul Constanța, Marea Neagră, diversitatea și multiculturalitatea.

Textele se pot încadra atât în genul epic, cât și liric (poezie, eseu, proză sau critică literară), fiind acceptate de la două până la 12 pagini de proză, și de la 3 până la 8 pagini de poezie, cu condiția ca scrierile să nu aibă conotații erotice sau horror.

De asemenea, spun inițiatorii, textele trebuie să fie originale, să fie lipsite de vulgaritate, să nu conțină imagini și să nu fi fost publicate anterior.

Așadar, pentru a lua parte la crearea antologiei, trebuie să vă anunțati intenția timițând cât mai curând o scurtă biografie la persoana a III-a (max 10 rânduri), însoțită de textul pe care doriți să îl publicați la adresa de e-mail murattaner@ymail.com.

Reprezentanții Primăriei Lumina precizează că data limită până la care pot fi trimise texte este 1 octombrie 2018, menționând că autorii selectați să contribuie la crearea cărții vor primi câte un exemplar gratuit şi vor putea achiziționa un număr nelimitat de exemplare la 50% din costuri.

 

Actualitate