Administraţie

Primăria Năvodari a constituit echipe de lucru pentru pregătirea proiectelor prin PNRR

Navodari

Una dintre prioritățile Primăriei o constituie reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe).

Scris de 
 pe data 
8 aprilie, 2022

La nivelul Primăriei Năvodari au fost constituite echipe de lucru pentru documentarea, pregătirea și implementarea proiectelor finanțate prin PNRR. Potrivit primarului Florin Chelaru, reprezentați din toate compartimentele Primăriei, alături de consultanți și proiectanți lucrează pe mai multe componente și axe care pot aduce investiții nerambursabile cu fonduri europene la Năvodari.

Una dintre prioritățile Primăriei o constituie reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe).

„Este o șansă uriașă de a moderniza cât mai multe blocuri din Năvodari cu costuri zero din partea locatarilor. În momentul de față, angajații Primăriei lucrează la pregătirea documentației specifice, iar în scurt timp asociațiile de locatari care doresc să implementeze acest proiect vor fi chemate pentru analizarea documentelor și depunerea cererilor de finanțare. Primăria Năvodari se va ocupa de realizarea expertizelor, auditului energetic și ulterior a studiilor de fezabilitate”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Foarte important, trebuie menționat că pentru a intra în acest proiect asociațiile de locatari trebuie să fie legal constituite și să aibă toate documentele în regulă.

De asemenea, este nevoie ca numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenţii propuse să fie obligatoriu minim 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente.

În același timp, numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările care presupun intervenţii în interiorul apartamentelor trebuie să fie obligatoriu 100% din totalul apartamentelor pentru care soluţia tehnică prevede intervenții în interiorul apartamentelor.

Actualitate