Administraţie

Primăria Năvodari a depus proiectul pentru extinderea canalizării în zona de nord a orașului

Soluția tehnică identificată este alcătuită din conducte cu lungime totală de 6.605 metri, 3 stații de pompare apă uzată, 447 metri conducte de refulare aferente stațiilor, 163 de cămine.

Scris de 
 pe data 
28 decembrie, 2022

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat miercuri, 21 decembrie 2022, apelul de proiecte aferent PNRR – Investiția 1 „Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene”.

Beneficiarii acestei măsuri sunt Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) și/sau asociațiile acestora (ADI), Operatorii Regionali (OR)/ Operatorii Locali (OL) din sectorul de apă/apă uzată, Parteneriate între tipurile de solicitanți menționați anterior.

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate activități necesare pentru extinderea rețelelor de distribuție apă și a rețelelor de canalizare în aglomerările mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți (l.e), prioritizate prin Planul de accelerare a conformării cu Directivele europene, respectiv extinderea rețelelor existente de distribuție a apei, extinderea rețelelor existente de colectare a apelor uzate.

În cadrul acestui apel, Primăria Năvodari a depus proiectul pentru extinderea rețelei de canalizare menajeră în zona de nord a orașului Năvodari. Investiția va fi realizată prin PNRR.

Soluția tehnică identificată este alcătuită din conducte cu lungime totală de 6.605 metri, 3 stații de pompare apă uzată, 447 metri conducte de refulare aferente stațiilor, 163 de cămine.

„Străzile pe care vom introduce canalizarea: Carierei, Alee din str. Carierei, Sibioarei (tr. I și II), Alee din str. Sibioarei, Recoltei, Alee din str. Recoltei, Prelungirea Recoltei, Alee între str. Recoltei și str. Răsăritului, Răsăritului, Tractorului, Gliei, Lanului, Labirint, Corbului, Aleea din str. Corbului, Lacului, Eternității, Macului – Macului Tr.2, Alei din str. Macului, Apusului, Aleea din str. Locomotivei, Alee acces str. Locomotivei.

Valoarea totală a proiectului este de 7,1 milioane lei, fără TVA.” declară primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Actualitate