Dacă în prezent transportul se desfășoară cu 24 de microbuze și 11 autobuze, CJC, prin noua documentație, vrea să reducă transportul la 6 microbuze și 5 autobuze, ceea ce ar determina o blocare a orașului mai ales la orele de vârf.

„Orașul Năvodari nu acceptă reducerea numărului mijloacelor de transport pe ruta Năvodari-Constanța! Solicităm CJC revenirea asupra proiectului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Năvodari.

Autoritățile locale solicită Consiliului Județean Constanța reanalizarea proiectului de hotărâre privind aprobarea documentelor ce vor reglementa serviciul public de transport județean, inclusiv pe ruta Năvodari – Constanța deoarece „vor avea efecte grave asupra populației orașului Năvodari”.

În esență, Consiliul Județean Constanța intenționează reducerea  numărului de microbuze și autobuze care să deservească transportul public de persoane între Năvodari și Constanța. Documentul prevede ca transportul să se realizeze cu 5 autobuze cu o capacitate mai mare de 23 de locuri și 6 microbuze cu o capacitate mai mică de 22 de locuri. Asta în condițiile în care, în prezent, același serviciu de transport se desfășoară cu 24 de microbuze și 11 autobuze.

„Cunoaștem cu toții că inclusiv actuala capacitate de transport este insuficientă pentru nevoile populației orașului Năvodari, la orele de vârf creându-se adevărate blocaje, iar călătorii sunt transportați în condiții de aglomerație și fără respectarea măsurilor de siguranță. În aceste condiții, ne manifestăm îngrijorarea că reducerea capacității de transport va duce la un blocaj în transportul năvădărenilor navetiști (angajați, elevi, studenți etc) spre și dinspre Constanța, cu efecte sociale grave.

În realitate, Primăria Năvodari a solicitat Consiliului Județean Constanța suplimentarea numărului de mijloace de transport, raportat la actuala situație. Această scădere drastică, de la 11 autobuze la 5 și de la 23 de microbuze la 6, nu poate fi acceptată nici de Primăria Năvodari, nici de populația orașului nostru.

În acest sens, solicităm reanalizarea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CJC  și adaptarea lui la situația reală din teren”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Primarul Florin Chelaru face apel inclusiv la consilierii locali ai PNL și USR din Năvodari să se alăture acestui demers și să solicite colegilor lor de partid consilieri județeni să nu reducă numărul de mijloace de transport care vor deservi relația Năvodari-Constanța.

„Cu tot respectul, apelăm la responsabilitatea consilierilor județeni și solicităm o analiză mai amplă a acestui proiect și modificarea lui, cel puțin în ceea ce privește transportul pe ruta Năvodari-Constanța, pentru a corespunde nevoilor populației orașului nostru. Solicităm suplimentarea mijloacelor de transport, nicidecum reducerea lor”, se mai precizează în comunicatul de presă.

(Visited 563 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.