Administraţie

Primăria Nicolae Bălcescu începe acordarea suplimentului de încălzire

Acest ajutor este acordat de către Guvernul României în baza legislației în vigoarei.

Scris de 
 pe data 
30 martie, 2023

Primăria Nicolae Bălcescu anunță că începând de luni, 3 aprilie, începe acordarea suplimentului de încălzire pentru ultimele 3 luni (decembrie, ianuarie și februarie) în cuantum de 20 lei/luna.

Plata se va face la casieria Primăriei, atât pentru Bălcescu cât și pentru Dorobanțu.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Acest ajutor este acordat de către Guvernul României în baza legislației în vigoarei.

Potrivit legii, pot cere ajutorul de încălzire pentru sezonul rece familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei.

Sprijinul pentru încălzire se acordă pentru un singur sistem utilizat la încălzirea locuinței, declarat de persoana singură, respectiv de un membru al familiei, care are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor civile.

Totuși, în situația în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzire pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului se face prin dispoziție a primarului, după cum urmează:

  • începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;
  • începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20;
  • începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.

Actualitate