Administraţie

Primăria Ovidiu anunță majorările și reducerile de taxe conform modificărilor făcute de Guvern

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra

Administrația locală din Ovidiu a făcut publice principalele modificări aduse taxelor și impozitelor cauzate de modificări aprobate de Guvernul României cu privire la codul fiscal.

Scris de 
 pe data 
18 februarie, 2019

Primăria Ovidiu informează că stabilirea noilor taxe are la bază creșterea salariului minim pe economie, coroborat cu creșterea tarifelor la utilități ce impun costuri suplimentare la bugetul local.

Au fost ajustați coeficienții de calcul al impozitului în funcție de reglementările legale și necesitățile de dezvoltare ale orașului Ovidiu.

„Conform art.491 din Legea 227/2015, nivelurilor impozitelor și taxelor pentru anul 2019 vor fi majorate cu indicele de inflație comunicat de Ministerul de Finanțe, respectiv 1,30%“, transmit reprezentanții primăriei.

De asemenea, la capitolul majorări, pentru clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice, cât și pentru toate tipurile de clădiri ale persoanelor juridice, impozitul este majorat cu 10% (față de maximul posibil conform legii de 50%).

Veștile bune vin pentru cei care și-au achiziționat autoturisme hibride. Impozitul pentru aceste mijloace de transport se reduce cu 95%.

Totodată, taxa de căsătorie oficiată în alt loc decât sediul stării civile se reduce de la 1500 la 1000 lei.

Pentru plata integrală până la data de 31 martie 2019 a impozitelor pe clădiri, teren și autovehicule, locuitorii din Ovidiu beneficiază de următoarele reduceri:

persoane fizice 10%
persoane juridice 5%

 

Actualitate