Administraţie

Primarul Anca Belu: „Avem datoria să ducem mai departe numele celor două personalități care au marcat istoria comunei noastre”

Zi de sărbătoare astăzi în comuna Mihail Kogălniceanu. De ziua Regalității, primarul Anca Belu a inaugurat bustul regelui Ferdinand I și al marelui om politic Mihail Kogălniceanu, în semn de respect și prețuire pentru cele două personalități, de ale căror nume se leagă istoria comunei.

Scris de 
 pe data 
10 mai, 2019

Deși norii grei apăsau peste comună, sute de localnici și oficialități s-au adunat în fața Primăriei, acolo unde, de astăzi, tronează solemne bustul Regelui Ferdinand și al lui Mihail Kogălniceanu. Sub prezentarea istoricului Costin Scurtu, director al Muzeului Militar, primarul Anca Belu a inaugurat cele două lucrări de artă, ca mărturie că istoria nu trebuie uitată, pentru ca apoi un sobor de preoți să le sfințească într-o scurtă slujbă religioasă.

Festivitatea s-a mutat apoi în cadrul Centrului Cultural din localitate, unde pe scenă au urcat o seamă de invitați, tineri costumați în straie tradiționale, oameni dragi comunei Mihail Kogălniceanu.

Primarul Anca Belu a mărturisit cu emoție că această zi este foarte importantă atât pentru trecutul, dar mai ales pentru viitorul comunei.

„De la înființare, localitatea s-a numita Karamurat, urmând ca în anul 1930 să își schimbe numele în Ferdinand I. În anul 1948, denumirea localității s-a schimbat din nou, în Mihail Kogălniceanu. Acesta este motivul pentru care cele două personalități istorice sunt sărbătorite astăzi la noi în comună. Ca un omagiu adus acestor două figuri marcante ale neamului nostru, am hotărât să nu ne uităm originile. Atunci când comuna noastră se numea Ferdinand, a fost declarată „satul model din România”. Menirea mea ca fiică a acestei localități și ca primar este să duc mai departe numele mari ale celor două personalități care ne-a marcat istoria comunei”, a declarat primarul Anca Belu.

Tot în cadrul evenimentului, au fost sărbătoriți cetățeni de onoare ai localității.

Actualitate