Cazul primarului din Șotrile a devenit cunoscut din data de 25 octombrie anul trecut, când o tânără, acum majoră, a reclamat că a fost violată de Bogdan Davidescu încă de când era minoră.

Edilul a fost reclamat chiar de către victima sa, care a susținut că a întreținut relații sexuale cu edilul de la vârsta de 13 ani.

Conform unui comunicat DIICOT, „în perioada 2016 – 2017, suspectul a început o relaţie de concubinaj cu o minoră care la acea dată avea vârsta de aproximativ 13-14 ani, iar relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut cu acesta au avut loc începând cu vârsta de 16 ani, în mod constant, victima fiind dependentă financiar şi influenţată de autoritatea suspectului. Întrucât persoana vătămată a refuzat să mai continuie respectiva relaţie, suspectul a început să o şantajeze, amenințând-o că va face publice mai multe imagini sau înregistrări de natură compromiţătoare cu caracter pornografic, reperezentând-o pe minoră, ori că le va prezenta părinţilor acesteia în cazul în care nu va continua relaţia de concubinaj. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice în vederea continuării cercetărilor”, se arată în documentul citat.

Primarul a negat în permanenţă acuzaţiile şi a susţinut că la mijloc este o răzbunare.

Miercuri, pe 27 martie 2019, instanța a dat un verdict în acest caz, găsindu-l vinovat pe Bogdan Davidescu. Pedeapsa însă ridică multe semne de întrebare.

Primarul a primit o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Ca pedeapsă complementară, acesta va trebui să presteze timp de două luni muncă în folosul comunităţii fie la Primăria din comuna Şotrile, fie la grădiniţa din localitate.

În baza art. 93 alin. 3 C.P, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Şotriile, şi/sau Grădiniţa/Şcoala din Şotriile, pe o perioadă de 70 de zile.

Numărul zilnic de ore se stabileşte prin legea de executare a pedepselor nr. 254/2013. În baza art. 91 alin. 4 C.P. atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.”, se arată în soluția instanței.

 

(Visited 200 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.