Potrivit autorităților locale, 5.500 de pubele pentru colectarea deșeurilor selective vor fi oferite gratuit tuturor gospodăriilor din orașul Năvodari.

Pubelele galbene sunt destinate exclusiv pentru depozitarea deșeurilor reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Acestea vor fi ridicate săptămânal de societatea de salubrizare, în aceeași zi în care se colectează și deșeurile menajere.

Ridicarea și transportul deșeurilor reciclabile se va realiza cu o autospecială dedicată doar pentru acest lucru.

Societatea de salubrizare nu va ridica pubelele galbene dacă în ele sunt depozitate deșeuri menajere, deșeuri vegetale, deșeuri materiale de construcții sau orice al tip de deșeuri în afară de plastic, hârtie/carton și metal.

În paralel, Primăria Orașului Năvodari și firma de salubrizare SC Polaris Mediu SRL vor înlocui toate containerele de pe platformele din gunoi arondate asociațiilor de proprietari și va amenaja spații și pubele speciale pentru colectarea deșeurilor reciclabile

„Vom oferi populației care locuiește în zona de case 5500 de pubele pentru colectarea selectivă. În zonele de blocuri vor fi amenajate puncte de colectare selectivă, iar vechile containere vor fi înlocuite cu unele noi. În același timp, anual, în oraș se vor amenaja câte 10 platforme subterane. De asemenea, 200 de coșuri de gunoi stradale de mare capacitate vor fi montate în oraș în această perioadă. Important este să înțelegem importanța colectării selective a deșeurilor dacă ne dorim un Năvodari curat și sustenabil din punct de vedere al mediului”, a declarat primarul Florin Chelaru.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.