Prin editura Biblioteca Golanului, primarul din Medgidia, Valentin Vrabie a lansat prima sa carte. Un volum dedicat, după cum spune autorul, tuturor celor care, într-o discuție, rămân fără replică sau argumente logice: „Ghid de înjurături utile în caz de dujmani“.

Lansarea cărții a fost făcută cu mare fast, iar la eveniment au participat o serie de persoane care apreciază și încurajează jignirile în public, la locul de muncă, în online și, așa, în general.

Ieste una dîntre cărțile pe care ieu, ca și om dă cultură, o recomand să nu lipsască din bilibiteca nimănui. Domnia sa, domnul primar Valentin Vrabie, ne-a demonstrat nouă, tuturor, cât de abil este în mânuirea cuvintelor atunci când ie vorba despre a jicni pe cineva, cum ar fi un dujman, să zicem. Ieste o carte utilă, ieste o carte din care toț avem ce ănvăța și ieste o carte care ne face ciste aici, în Medgidia“, ne-a declarat Horațiu Jemanfiș, academician și autorul prefeței cărții scrise de Vrabie.

Deși nu a fost ușor, din cauza numărului mare de fani care s-au înghesuit pentru a obține o semnătură pe carte chiar de la autor, am reușit să îi luăm un scurt (prea scurt) interviu domnului Vrabie, pe care îl redăm în întregime mai jos.

Reporter: Domnule primar, de ce un ghid de înjurături?
Valentin Vrabie: În prmiul rând, pentru că am observat că lumea nu mai știe să înjure corect. Prin jignirile aduse colegilor din Primărie sau persoanelor din online, prin intermediul conturilor mele de Facebook, am încercat să dau un exemplu. Însă nu e suficient.

R: Și cam ce fel de jigniri putem regăsi în ghid?
VV: De toate. De mame, de morți, de răniți, de sfinți, de absolut orice. Important este că cititorii vor învăța să le folosească în contextele potrivite. La volan, pe net, față în față…

R: De ce ați scris „dujmani“ și nu „dușmani“, cum ar fi fost corect gramatical?
VV: Cum adică? Cred că ați fost trimis aici ca să mă sabotați… Nu cred că e cazul să vă mai răspund la întrebări. De fapt, știi ceva? Ia mai da-te-n **** **** și ***** *** în toți gâții și **** **** tot neamu’!

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 538 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.