În războiul său cu membrii Consiliului Local din Medgidia, vara trecură, Valentin Vrabie a început strângerea de semnături pentru inițierea unui referendum ce are ca scop dizolvarea Consiliului.

În luna iulie a acestui an, primarul din Medgidia a înaintat Instituției Prefectului- Județul Constanța o listă cu semnături cuprinzând un număr de 10.378 de cetățeni cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. Totodată, prin această adresă era precizat că numărul solicitanților depășește procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, pe adresa instituției au fost primite sesizări prin care corectitudinea datelor de pe aceasta listă și a metodei de întocmire a acesteia erau contestate, ceea ce a dus la începerea unei anchete.

Între timp, Valentin Vrabie aștepta aprobarea referendumului și, văzând că nu primește niciun răspuns din partea prefectului, a început o amplă campanie în online prin care amenința cu pichetarea Prefecturii Constanța alături de mai mulți cetățeni din Medgidia. De asemenea, a publicat și o scrisoare deschisă, adresată prefectului Dumitru Jeacă.

Vă aduc la cunoștință că în birourile instituției pe care dumneavoastră pretindeți că o conduceți, zac de câteva luni bune adrese înaintate de primăria municipiului Medgidia, pe care cu bună știință le ignorați. De aceste acte depind destinele a zeci de mii de cetățeni pe care eu îi reprezint și pe care dumneavoastră prin indiferență îi condamnați la un trai anevoios și cenușiu.

Este vorba despre adresele nr. 10046, 10047, 10048/09.08.2018, prin care se face revenire la adrese mai vechi depuse la dumneavoastră, referitoare la hotărâri de Consiliu Local adoptate de consilierii municipali din Medgidia, cu încălcarea flagrantă a legii. De asemenea, fac referire la adresa nr. 11406/11.09.2018 referitoare la solicitarea demarării referendumului local privind dizolvarea Consiliului Local Medgidia“, scria Valentin Vrabie. Textul integral îl puteți CITI AICI.

Nici după această scrisoare, prefectul nu s-a lăsat înduplecat. Văzând că nu o scoate la capăt, primarul Vrabie a decis să vină cu protestul la porțile Prefecturii Constanța. Însă, în timp ce Vrabie își mobiliza oamenii pentru miting, Instituția Prefectului transmitea un comunicat de presă prin care au fost făcute publice concluziile anchetei începute în urma suspiciunilor legate de listele cu semnături pentru referendumul de la Medgidia.

Concluziile acestor verificări evidențiază următoarele:

• totalul solicitanților înscriși în lista este de 10.407
• o persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său
38 persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei
11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei
• 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei
52 persoane figurează ca având domiciliul schimbat înainte de data întocmirii listei
796 persoane figurează în Registrului Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei
189 persoane nu au putut fi identificate în Registrului Național de Evidență a Persoanelor
743 persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane
• 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil
• 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise
• pentru 36 persoane au fost identificate diverse neconcordanțe (10 persoane au semnat de doua ori, 1 persoană este minor etc. ).

În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menționate“, transmite în comunicat Prefectura Constanței.

La scurt timp după transmiterea comunicatului, primarul Valentin Vrabie a reacționat și a spus că nu se face responsabil de modul în care au fost întocmite listele.

Referitor la comunicatul de presă emis în această seară de Instituția Prefectului – Județul Constanța, după luni bune de tăcere suspectă, fac următoarea precizare: veridicitatea datelor din cuprinsul fiecărei liste cu semnături strânse în municipiul Medgidia, necesare referendumului pentru DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA este asumată prin semnătură de persoana care a întocmit lista respectivă și care este identificată în subsolul fiecărei liste întocmite“, a scris Vrabie pe pagina sa de Facebook. „Medgidia este mai unită ca oricând iar luni dimineață începând cu ora 9.00 (n.r. – 5 noiembrie 2018)  vom fi prezenți pe platoul din fața Prefecturii Constanța!“, a mai adăugat el.

Drept urmare, în cursul zilei de 5 noiembrie 2018, aproximativ 100 de medgidieni „condamnați la un trai anevoios și cenușiu“ l-au însoțit pe edilul Valentin Vrabie la Constanța, la un miting ce a arătat mai mult ca o adunare sătească, în care câțiva oameni au schimbat niște păreri.

 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.