Actualitate

Primele violențe la protestul din Piața Victoriei. Jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. Circulația a fost blocată

Sursă foto: Digi24

Mii de români stabiliți în străinătatea au venit acasă pentru a participa la mitingul de astăzi, 10 august 2018, care se desfășoară în Piața Victoriei din Capitală.

Scris de 
 pe data 
10 august, 2018

UPDATE 3: (17:02) Protestatarii nu cedează, încercând din nou să avanseze către sediul Guvernului, forțele de ordine folosind pentru a doua oară gaze lacrimogene.

În ultima oră, cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma contactului cu gazele.

……………………………………………………………………

UPDATE 2: În acest moment, 16:40, spritele s-au mai liniștit, în Piața Victoriei aflându-se peste 1500 de protestatari, scrie Digi24.

……………………………………………………………………

UPDATE: În jurul orei 16:20 manifestanții au încercat să ajungă mai aproape de sediul Guvernului, rupând cordonul de jandarmi. Pentru a-i dispersa pe protestatari, jandarmii au dat cu gaz lacrimogen.

În urmă cu puțin timp bulevardul Kiseleff a fost blocat, polițiștii fiind gata să închidă și alte porțiuni de drum, dacă numărul protestatarilor o va impune.

Potrivit Digi24, la protest sunt peste 500 de jandarmi, iar numărul lor se înmulțește în raport cu numărul protestatarilor, sediul Guvernului fiind o adevărată fortăreață.

……………………………………………………………………

Chiar dacă protestul a fost anunțat pentru această după-amiază, românii și-au parcat mașinile în Piața Victoriei încă de ieri seară, unii dintre ei fiind pregătiți cu rulote sau corturi.

Protestatarii sunt nemulțumiți de deciziile Guvernului Dăncilă privind legile justiției și Codurile penale, de decizia demiterii procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă, dar și de faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat penal, protestatarii cer demisia Executivului, scrie News.ro. 

La această oră (13:00) în Piață se află peste 200 de români ce flutură steaguri și pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roșie”, „Jos corupția”, „Vă vedem”, sau „Fără penali în funcții publice”, notează Digi24.

Pentru a fi alături de protestatarii din București, cei care nu au putut ajunge în Capitală organizează manifeste în alte orașe din țară, la Constanța, cetățenii dându-și întâlnire la ora 19:00 în fața Prefecturii.

 

Actualitate