Potrivit unor declarații ale premierului Dăncilă, salariile bugetarilor vor fi virate în această săptămână.

Salariile vor intra saptamana aceasta, inainte de Paste”, a anuntat premierul Viorica Dancila.

Nu se știe încă dacă această măsură se aplică și personalului din sistemul de învățământ, însă, potrivit fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, profesorii nu vor primi salariile înainte de Paști.

Planificarea salariilor (profesorilor) este pentru 14 aprilie”, a declarat pentru Digi24, Ecaterina Andronescu.

Potrivit www.portalinvatamant.ro salariile din educație au crescut cu 20% începând cu 1 martie 2018. Astfel, pentru un profesor cu studii superioare, gradul I, gradația 5 salariul de bază a ajuns la 5.922 de lei (de la 4.935 de lei in ianuarie), iar pentru un debutant până la 3.680 de lei (fata de 3.581 de lei în ianuarie).

Un învățător sau educator cu gradul I ajunge acum la un salariu de bază de până la 4.736 de lei (daca are peste 40 de ani vechime), în vreme ce un debutant ajunge la 3.197 de lei (de la 2.664 de lei în ianuarie).

În martie, așadar, a avut loc a doua majorare a salariilor, dupa ce în ianuarie acestea crescuseră deja cu 25%, dar la acel moment profesorii declaraseră că, în urma măsurilor fiscale luate de guvern (în ceea ce privește mutarea contribuțiilor sociale de la angator la angajat), majorarea a fost de numai 4%.

 

(Visited 224 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.