Actualitate

Primul bilanț oficial al războiului din Ucraina: 50 de morți, printre care 10 civili

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la cel puţin 50 de morţi în Ucraina, inclusiv zece civili, anunţă Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Scris de 
 pe data 
24 februarie, 2022

Ucraina este atacată din 3 părţi Un consilier prezidenţial ucrainean afirmă că forţele ruse au lansat un atac asupra Ucrainei dinspre nord, est şi sud. Consilierul, Mykhailo Podolyak, a declarat că „armata ucraineană luptă din greu”.

Podolyak a declarat joi că „armata ripostează provocând pierderi semnificative inamicului”. El a spus că au existat victime civile, dar nu a dat detalii. El a spus că „Ucraina are acum nevoie de un sprijin mai mare şi foarte specific din partea lumii – militar-tehnic, financiar, precum şi de sancţiuni dure împotriva Rusiei”.

Un alt consilier al preşedintelui, Volodymyr Zelenskyy, a declarat că Rusia a vizat baze aeriene şi diverse alte infrastructuri militare. Ucraina tocmai a anunţat ruperea tuturor legăturilor cu Rusia şi susţine că nu renunţă la luptă. De obicei, legăturile diplomatice sunt ultimele care se distrug, înainte ca două ţări să intre în conflict.

Gazprom se prăbuşeşte cu 55% pe Bursa de la Moscova. Lukoil înrregistrează o scădere de 46%

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov le-a cerut conaţionalilor săi care pot să ţină în mână o armă să se alăture armatei. „Dragi compatrioţi! Inamicul atacă, dar armata noastră este de neînvins. Ucraina intră în modul de apărare completă. Toţi cei care sunt pregătiţi şi capabili să deţină o armă se pot alătura chiar acum în rândurile Forţelor de Apărare Teritoriale ale Forţelor Armate ale Ucrainei din regiunea dvs.”, a scris Reznikov.

Actualitate