Timp Liber

Prin ce evenimente va fi sărbătorită Ziua Marinei Române la Constanța

Sursă foto: libertatea.ro

Așa cum obișnuiesc an de an, Forțele Navale Române marchează Ziua Marinei printr-o serie de evenimente la care vor participa mii de marinari, numeroase nave și aparate militare de zbor.

Scris de 
 pe data 
13 august, 2018

Astfel, anunță Ministerul Apărării Naționale (MapN), marți, 14 august, marinarii militari vor participa la ceremonia militară și religioasă organizată în memoria eroilor militari la Monumentul Marinarilor de pe faleza din Constanța, începând cu ora 8:30.

De asemenea, marți, începând cu ora 10:00, o ceremonie militară pentru acordarea Drapelului de Luptă Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius”, precum și a unor distincții și medalii militare oferite de conducerea MapN va fi organizată pe faleza din Constanța.

Ulterior, în data de 15 august 2018, între orele 10:00  și 12:30, la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea va avea loc Exercițiul Naval Forțele Navale Române 18, cel mai mare spectacol naval al anului.

Desigur, activitățile specifice vor continua între orele 13.00-15.00, în Portul Tomis din Constanța, unde marinarii militari vor organiza jocuri și concursuri tradiționale marinărești.

Ziua se va încheia cu concertul Muzicii Militare a Forțelor Navale, susținut pe faleza din Constanța, începând cu ora 20.00, iar marinarii militari se vor retrage cu torțe, în intervalul orar 21.00-23.00, în orașele Constanța și Mangalia.

 

Actualitate