Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a câştigat alegerile locale de duminică, cu peste 100.000 de voturi, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit datelor de pe site-ul AEP, Mihai Lupu a avut un avans de peste 33.000 de voturi faţă de următorul clasat, candidatul PSD – Felix Stroe, el obţinând 101.608 voturi faţă de doar 68.596, cu cât a fost creditat social-democratul şi 36.731 de voturi cât a avut Remus Negoi – reprezentantul USR-PLUS.

De asemenea, la alegerile pentru consilierii judeţeni, PNL s-a clasat tot pe primul loc, cu 97.079 de voturi, urmat de PSD – 61.904 voturi şi de USR-PLUS cu 34.810 voturi.

În judeţul Constanţa a fost înregistrată o prezenţă la vot de 46,28%.

Mihai Lupu a declarat că după ce va prelua funcția va face o evaluare a instituţiilor subordonate: RAJA, drumuri, pentru „a elimina orice obstacol ce ar putea să stea ca piedică în calea realizării proiectelor“.

Liberalul consideră că Felix Stroe a politizat regia de apă întrucât pe perioada campaniei electorale și a alegerilor locale nu și-a dat demisia din funcția de director și, prin urmare, a subordonat instituția politic.

Pe de altă parte, Mihai Lupu spune că, „dacă în acest judeţ din 70 UAT-uri doar 40 au apă, acel manager de companie practic ar trebui să-şi depună demisia“. Cu acest prilej a adus în discuție și faptul că, deși Dobrogea s-a confruntat în acest an cu o secetă prelungită, compania nu a găsit resurse de apă pentru a uda câmpul.

(Visited 2.108 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.