Este vorba despre o disfuncționalitate la un sistem electric de proces în partea clasică a centralei, nu în cea nucleară, ce a determinat deconectarea automată a reactorului Unității 2.

Oficialii anunță că acest moment nu are nicio legătură cu problemele apărute duminică și că situația actuală este cercetată.

 „Specialiştii investighează cauza şi vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situaţii. Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018, a anunțat SN Nuclearelectrica SA (SNN) printr-un comunicat.

Totodată, SNN asigură că mecanismul de deconectare automată este de fapt o măsură de protecție și că totul este în regulă.

Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare”, se arată în comunicat.

Compania precizează că această problemă nu va avea repercursiuni.

Deconectarea automată a reactorului de la SEN şi lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează SNN.

 

(Visited 168 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.