Potrivit surselor info-sud-est.ro, aceasta ar urma să fie cea de-a treia candidatură depusă pentru şefia DNA, primele două fiind ale Paulei Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi și a procurorului militar Nicolae Lupulescu.

Andrei Bodean are 38 de ani și este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Ovdius. A intrat în magistratură în anul 2010, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. S-a remarcat în anul 2011 în urma unor cunoscute cazuri de crimă pe care le-a anchetat cu succes la acea vreme. Reamintim cazul Larei Şaban, în care cei găsiți vinovați au primit condamnări la închisoare pe viaţă, dar şi cel al asasinării călugărului din Ghindăreşti, unde suspectul a fost condamnat la peste 20 de ani de detenţie.

Activitatea în cadrul DNA – Serviciul Teritorial Constanţa și-a început-o în anul 2013. Andrei Bodean este procurorul care a început urmărirea penală a fostului baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în cazul Centrului Militar Zonal. În acel dosar, Constantinescu a primit o condamnare de 5 ani cu executare.

Tot Bodean este cel care l-a trimis în judecată și pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Edilul a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare. Procurorul constănțean a mai trimis în judecată și alte nume sonore pe plan local, printre care primari din județ, avocați, șefi de instituții deconcentrate etc. Articol complet AICI

Reamintim că pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată. Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 

(Visited 1.845 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.