Educaţie

Profesorii pot folosi prima de carieră didactică doar la Flanco. 240.000 cadre didactice se vor bate pe marfa unui retailer de 14 ori mai mic decât eMag și Altex

Scris de 
 pe data 
27 octombrie, 2023

Ministerul Educației a publicat lista agenților economici unde cadrele didactice vor putea folosi cardurile cu prima de carieră didactică în valoare de 1.500 lei.

Nu mică le-a fost mirarea când au văzut că singurul magazin de unde pot cumpăra produse electronice și de IT este Flanco, un retailer care are o cotă de piață în domeniu de 14 ori mai mică decât eMag și Altex.

Mulți se întreabă cum va reuși Flanco să asigure produse pentru 240.000 de cadre didactice, în condițiile în care așteptările sunt ca o proporție covârșitoare din cei 1.500 de lei să meargă spre achiziții de componente IT (tablete, laptopuri, imprimante, monitoare etc).

De ce a ales Ministerul Educației să direcționeze sute de milioane de lei spre cel mai mic retailer de produse IT și electronice este o întrebare pe care inclusiv procurorii ar trebui să și-o pună.

Așa cum se obișnuiește în comerțul autohton, este de așteptat ca Flanco să profite de monopolul pe banii profesorilor și să procedeze la scumpirea mascată a produselor, retragerea de la vânzare a produselor ieftine sau chiar să rămână fără stocuri.

În altă ordine de idei, profesorii din județul Constanța își mai pot cumpăra produse folosind prima de carieră didactică de la Pictus, Rik, Diverta și carmangeria Safari.

Actualitate