Administraţie

Programul „Cald în casa ta” – 158 de năvodăreni au primit ajutor financiar

Potrivit Direcției Asistență Socială, 158 de persoane au solicitat până în prezent ajutorul financiar nerambursabil de 4.000 prin programul „Cald în casa ta”.

Scris de 
 pe data 
3 octombrie, 2022

Primăria Năvodari derulează programul social „Cald în casa ta”, prin care persoanele care erau branșate la sistemul public de termficare pot beneficia de un ajutor de 4.000 de lei pentru a achiziționa echipamente pentru producerea căldurii și apei calde.

Potrivit Direcției Asistență Socială, 158 de persoane au solicitat până în prezent ajutorul financiar nerambursabil de 4.000 prin programul „Cald în casa ta”.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Titularii cererilor cărora le-au fost finalizate anchetele sociale și le-au fost comunicate dispozițiile primarului de acordare a ajutorului financiar vor primi sumele de bani începând de miercuri, 5 octombrie, astfel:
– în numerar, la Casieria Centrală – Direcția Economică (Str. Sănătății, nr. 2), după ora 13.00! Rugăm titularii dispoziților să prezinte cartea de identitate în original!
– în cont bancar, în funcție de opțiunea exprimată la momentul depunerii cererii.

În continuare, familiile și persoanele singure care îndeplinesc cumulat condițiile prevăzute în Hotărârea Consiliului Local nr. 246/19.08.2022 pot depune cererile și documentele necesare pentru acordarea ajutorului de 4.000 de lei.
Pentru sprijin la întocmirea dosarelor puteți apela numărul de telefon/WhatsApp:  0756.055.582, scrie pe adresa de e-mail: asistentasociala@primaria-navodari.ro ori puteți obține îndrumare direct la sediul Direcției Asistență Socială din Str. Sănătății, nr. 2.

Ajutorul financiar de 4.000 de lei se acordă o singură dată familiilor și persoanelor singure care îndeplinesc cumulat criteriile, pentru locuința de domiciliu și ale căror venituri lunare nete pe membru de familie sunt de până la 1.500 de lei, respectiv persoanelor singure cu un venit lunar de până la 2.053 de lei și care nu dețin bunuri care conduc la excluderea acordării ajutorului de urgență, prevăzute în Anexa nr. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 416/2001 probate prin H.G. nr. 50/2011.

În termen de 30 de zile de la acordarea ajutorului, beneficiarii trebuie să justifice întreaga sumă cu facturi fiscale.

Actualitate