Asta înseamnă că foștii parlamentari vor primi o pensie specială de cel puțin 5.300 lei (pentru parlamentarii cu un singur mandat), aceasta crescând progresiv în funcție de numărul de mandate. În prezent, un fost parlamentar are o pensie specială de 4.354 lei.

Legea a fost inițiată de senatorul Şerban Nicolae şi deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, toți trei de la PSD, solicitând majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului.

„(1) Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73 indice 1 din Legea 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 59/2017 privind modificaea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, se arată în textul propunerii legislative, informează adevarul.ro.

Potrivit aceleiași publicații, în octombrie, numărul pensionarilor foşti parlamentari era de 813 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele tuturor românilor. Dacă noua propunere legislativă va fi adoptată, pensiile speciale ale foștilor parlamentari vor crește cu 23,6%, ceea ce ar însemna  1.027,54 lei în plus.

(Visited 200 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.