Administraţie

Proiect de modernizare drumuri, de 20 milioane lei, demarează în Năvodari. Primarul Chelaru a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Proiectul, în valoare de aproape 20 milioane lei, este finanțat din fonduri europene.

Scris de 
 pe data 
6 martie, 2023

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat astăzi autorizația de construire și ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea celor mai importante 7 artere rutiere din localitate. Proiectul, în valoare de aproape 20 milioane lei, este finanțat din fonduri europene.

„Așteptarea a luat sfârșit! Astăzi am semnat autorizația de construire și ordinul de începerea lucrărilor pentru proiectul de mobilitate. Străzile Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Nuferilor, Recoltei și Corbului intră în modernizare. În câteva zile începem lucrările”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Potrivit proiectului, vor fi asfaltate și modernizate cele mai importante străzi aflate pe traseul mijloacelor de transport în comun – aproximativ 4,3 km de drumuri. Zonele care se vor asfalta sunt strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constantei, strada Plopilor, strada Recoltei, strada Corbului, strada Nuferilor.

„În aceste zone se va avea în vedere redimensionarea trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi de aliniament, reconfigurarea traseelor de autobuz si prelungirea acestora și în zone periferice ale orașului. De menționat este faptul că str. Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea la 4 benzi, asfaltare integrală, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de bicicliști, stații de bike-sharing si rasteluri pentru biciclete”, a mai declarat primarul.

Totodată, prin implementarea proiectului se va avea în vedere realizarea de noi piste de bicicliști în orașul Năvodari care sa deservească locuitorii, turiștii si/sau persoanele care fac naveta către locul de muncă. Lungimea pistelor de biciclete nou create va fi de 3,064 km. Se vor crea piste de biciclete pe str. Recoltei si Plopilor; se vor amenaja noi trotuare pe străzile Recoltei, Plopilor, Corbului si Nuferilor în suprafață de 9643 mp.

De asemenea, prin implementarea proiectului se va amenaja o zonă de autogară la capătul de linie aflat în proximitatea Stadionului Năvodari, urmând să se construiască o clădire administrativă, o zona de protecție/acoperită pentru călători precum și peroane de îmbarcare / debarcare, inclusiv cabina de pază. Se vor monta prin implementarea proiectului un sistem afișaj informare calatori, precum și  automate vânzare tichete.

Potrivit Primăriei, investiția va fi unul dintre cele mai importante din orașul Năvodari în ultimul deceniu. Valoarea totală a proiectului este de peste 19 milioane de lei, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din totalul cheltuielilor eligibile care îi revin.

Actualitate