Umor

Proiect pilot la Constanța: Facturile ENEL vor fi livrate doar de SMURD

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
26 septembrie, 2022

Având în vedere noua politică tarifară a companiilor de electricitate, ENEL a demarat un proiect pilot la Constanța: Facturile la curent vor fi livrate doar de SMURD.

Intitulat, „Curentul meu, infarctul tău”, proiectul prevede ca în locul obișnuitului poștaș facturile să fie livrate consumatorilor direct de către paramedici SMURD, dotați cu defibrilatoare.

„Am constatat că în luna septembrie, la 3 facturi ENEL predate clienților am înregistrat câte 1 infarct. Deschideau picul, se îngălbeneau la față și cădeau. Eram disperați, că rămâneam cu facturile neachitate. Și apoi ne-a venit ideea, să trimitem facturile cu SMURD. Așa e cel mai rapid. Omul citește factura, face infarct, medicul e deja acolo, îl resuscitează astfel încât clientul să-și poată îndeplini obligațiile contractuale. Nu e deloc profitabil dacă ne mor clienții”, ne-a declarat directorul Enel Constanța, Enrico Intunerico.

Coordonatorul SMURD Constanța al proiectului, medicul Gheorghe Tesalvezu, spune că în prima zi a avut 97 de infarcturi doar în Tomis Nord, la blocurile de pensionari. Acesta avertizează însă că dacă se folosește defribilatorul, pacientul trebuie să își dea acordul ca aparatul să fie alimentat cu curent de la el din casă.

„Mulți au refuzat. Strigau: fără curent, fără curent! Așa că doar i-am stropit cu apă pe față, că e mai ieftină. Pentru cei mai săraci am folosit agiazmă, că aia e gratis”, a mai precizat medicul.

Actualitate