Tufă Mişu, martor: „I-a dat sângele pe nas și pe gură lui Iliuţa, clocotea. L-am luat, nici eu nu mai vedeam bine, m-am dus în spate la SMURD. Acolo l-am băgat la urgență, l-au pus pe un scaun, au văzut că nu îi pot opri hemoragia, l-au întins pe o targă, după 15 minute l-au stabilizat și am plecat de acolo”. Aceeași variantă o susține și soția victimei: „Mi-a povestit că i-au pulverizat gaze şi i-a dat sânge şi pe nas, şi pe gură.”

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă confirmă faptul că bărbatul a apelat la medicii SMURD în acea seară. Au vrut să îl ducă la spital, însă acesta a refuzat.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în cadrul audierii de marţi din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că nu găseşte o corelare între folosirea substanţelor lacrimogene şi starea bărbatului care a participat la protestul din 10 august şi care a decedat duminică la spital în Alexandria.

“Acel om s-a prezentat cu sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită. Acest caz se trece mai degrabă epistaxisul şi hipertensiunea arterială. Substanţele iritant lacrimogene nu sunt fără efecte, însă corelarea între acestea şi starea pacientului, eu nu o găsesc. Se va vedea la autopsie. Dacă se găseşte o corelare o să spună cei de la medicină legală. Faptul că a avut vărsături la 4 zile, problem netrecută când a venit la noi în seara acea pentru intervenţie. Situaţia nu are corelare cu ce s-a întâmplat în 10 august. Ce iese de la autopsie poate să releve aspect, dar aceasta este părerea mea potrivit şi informaţiilor pe care le avem la acest moment”, a afirmat marţi Raed Arafat, în cadrul audierii.

Poliţiştii din Teleorman au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simţit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, şi au deschis un dosar penal. Cauza exactă a morţii va fi stabilită după efectuarea necropsiei.

(Visited 373 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.