Șeful statului a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în ceea ce pivește legea referedumului pentru redefinirea familiei.

Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curţii Constituţionale”, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis.

Decizia șefului statului i-a luat prin surprindere pe social-democrați, silindu-i să își regândească strategia, prima măsură pe care au dispus-o fiind aceea de a renunța la mitingul de luna viitoare.

Păi, eu cred că nu (se va organiza mitingul). Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

Potrivit vicepeședintelui PSD, Paul Stănescu, social-democrații nu vor renunța definitiv la acest demers, atât mitingul, cât și referendumul urmând a fi organizate în toamna acestui an.

Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a declarat Paul Stănescu.

Coaliţia pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnături în urmă cu doi ani pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte redefinirea familiei.

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.