Actualitate

PSD și ALDE, acuzate că își vor face campanie în cadrul concertului Forza ZU de la Galați

Anul acesta, concertul Forza ZU, organizat de postul Radio ZU, va avea loc sâmbătă, 25 mai, la Galați, unde primar este Ionuț Pucheanu (PSD). PSD-ALDE sunt acuzați că vor profita de concert pentru a influența votului celor prezenți la eveniment cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare și referendum.

Scris de 
 pe data 
23 mai, 2019

Pe portalul OpresteFrauda.ro, un gălățean a semnalat că organizațiile PSD-ALDE din oraș vor să influențeze voturile celor prezenți și că evenimentul are caracter electoral.

Să știți că la Galați, PSD/ALDE comit o mită electorală prin intermediul Radio ZU. Mai exact, pe 25 mai, prin concertul Forza ZU, ce va avea loc pe stadionul Dunărea și pentru care au plătit 1.000.000 de lei bani publici către ZU, în timp ce stadionul mai are puțin și se dărâmă, PSD/ALDE vor să-i convingă toți cei prezenți să-i voteze, deși orașul se scufundă la propriu!

N-au făcut nimic pentru oraș în 30 de ani, însă comit o fraudă și o mită electorală, în disperare că vor pierde alegerile! Sper că gălățenii de bună credință nu vor gira acest lucru!“, se arată în sesizare.

Potrivit Raportului de Specialitate, Primăria Galați și Consiliul Municipal au aprobat cheltuirea a 150.000 de euro din bani publici pentru scena care vine la pachet cu luminile și ecranele gigant.

Concertul Forza ZU de la Galați va dura șase ore, cu începere de la ora 17.00, iar accesul este liber, fiind estimată o prezență de 80.000 – 100.000 de persoane.

Evenimentul este promovat și pe pagina de Facebook a primarului din Galați, Ionuț Pucheanu.

Amintim că postul Radio Zu face parte din grupul Intact Media, patronat de Dan Voiculescu, din care mai fac parte și posturile Antena 3 și Antena 1. De asemenea, realizatorul „În Gura Presei“, de la Antena 3, Mircea Badea are și o emisiune la Radio Zu, difuzată în direct de luni până joi.

Până în prezent, pe oprestefrauda.ro au fost postate sute de sesizări din partea oamenilor în care sunt semnalate abuzuri sau derapaje ale politicienilor în campania electorală. Dacă ați fost amenințați sau aveți informații privitoare la tentativa de fraudare a alegerilor sau boicot a referendumului încălcând legea, puteți semnala aceste fapte AICI. Informațiile pot fi transmise inclusiv în mod anonim.

 

Actualitate