Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu și vine în contextul în care PNL a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția, între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu.

În ședința Bioului Permanent al Camerei Deputaților, la propunerea liderului de grup al PSD Alfres Simonis s-a decis urgentarea dezbaterilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi. Printre acestea se numără: abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene, modificarea codului fiscal pentru scoaterea accizei.

Simonis a propus ca în următoarele două zile comsiile de specialiate să dea raport pe cele patru proiecte de lege. Social democrații doresc în special ca cele două proiecte de lege abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale să fie adoptate miercuri în ședința de plen de la Camera Deputaților.

De precizat este că proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost inițiate și promovate de către PNL și respectiv, USR.

PSD are un proiect de lege în Parlament care propunea impozitarea pensiilor speciale însă, Alfred Simonis a susținut varianta USR care prevede eliminarea acestora. De altfel, miza pentru social democrați este una care ține de imagine. Totodată pesediștii blochează demersul PNL de a-și asuma răspunderea.

De precizat este că pentru toate proiectele de lege enumerate, Camera Deputaților care este forul decizional și, dacă vor fi adoptate, vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.