Actualitate

„Puiul Fericit” de la Agricola s-a decolorat în frigider. „Nu mai este galben, ca cel de curte, ci în pete ca dalmațianul”

Profitând de dorința tot mai multor români de a mânca sănătos, mai ales după ce a ieșit la iveală modul în care sunt crescuți, tratați și dopați puii din fermele românești, câteva mari companii au ieșit pe piață cu așa zise produse „de țară” sau „tradiționale”.

Scris de 
 pe data 
22 martie, 2019

Producătorii scriu pe etichete că puii au fost hrăniți în regim tradițional, doar cu porumb și alte cereale, de aici și aspectul „sănătos” de pui țară: piele galbenă spre portocalie.

Așa a ajuns în galantarele tuturor market-urilor din România și „Puiul Fericit” de la Agricola. De 3 ori mai scump decât puiul de fermă obișnuit, produsul a prins la un public tot mai numeros care dorește să își hrănească familia cu mâncare de calitate.

Doar că ieri a devenit virală pe Facebook povestea unei doamne, care susține că a cumpărat un Pui Fericit de la Agricola și după ce l-a pus la marinat într-un castron cu puțină apă și sare, puiul s-a decolorat, rămânând cu culoarea obișnuită produselor de galantar.

„Ma mananca degetele de nervi, nu pot sa nu scriu. Azi am ras isteric. De ce? Pentru ca unii umbla cu cioara vopsita sau…puiul vopsit, cum vreti sa spuneti. Si inca pe bani buni, pe banii prostilor ca mine.
Eu impacata ca mananc sanatos, ma duc si cumpar Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gandul ca na, scrie ca e crescut natural si ca :” are chiar culoarea puiului de altadata, crescut ca la curte”. De dimineata pun o pulpa la saramura pentru 2 ore (o cana cu apa si 2 lingurite de sare, nimic altceva). Cand sa-l scot ca sa-l gatesc, surprizaaa! ?Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci in pete ca dalmatianul.
Ei si ma intreb cum li se permite acestor impostori sa minta cu atata nonsalanta ?”, a povestit Cătălina Anghel.

Pe această cale, solicităm companiei Agricola, cât și Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului puncte de vedere în legătură cu această reclamație.

Actualitate