Poate că înlocuitoarele pungilor de plastic făcute integral din materiale ușor degradabile, precum amidonul și porumbul, nu sunt la fel de practice, dar, cu siguranță, mediul înconjurător va fi mulțumit, întrucât acestea au un termen maxim de degradare de 6 luni, în vreme ce, în cazul pungilor de plastic procedeul durează sute de ani.

Această măsură este necesară în contextul în care cei mai mulți români admit că nu refolosesc pungile de plastic, cumpărând mereu altele noi.

Așadar, la sfârșitul lunii iunie, pungile de plastic vor deveni istorie, deoarece nu se mai produc și nu se mai importă, motiv pentru care, începând de anul viitor, nu vor mai exista la vânzare în niciun magazin.

Retailerii au început deja să înlocuiască pungile de plastic, iar dacă vă este teamă că veți plăti mai mult cele biodegradabile, nu trebuie să vă faceți griji, pentru că, spun comercianții, diferența de preț este foarte mică.

Ele vin în variantele cu care consumatorii s-au obişnuit deja, de 5 şi 7 litri, vor costa 59 de bani şi 1 leu şi 19 bani. Diferenţa este insesizabilă, doar de 19 bani, afirmă Anca Damur, director comunicare hipermarket, citată de Digi24.

Astfel, România se aliniază normelor europene, iar magazinele ar putea fi obligate prin lege să dea înapoi garanţia pentru amabalajele reutilizabile ca la cererea clienţilor.

 

(Visited 174 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.