Actualitate

RADET a drumul la căldură, dar au crăpat țevile! Primarul Chițac: „O să mai fie din astea”

sursa foto: www.cugetliber.ro

RADET Constanța a dat drumul la căldură de duminică, 1 noiembrie, însă au apărut imediat avariile și furnizarea agentului termic a fost sistată în bună parte din oraș.

Scris de 
 pe data 
2 noiembrie, 2020

RADET spune că se lucrează, în timp ce noul primar Vergil Chițac recunoaște că se aștepta la astfel de situații și anunță populația că „o să mai fie din astea”.

„RADET Constanța anunță că în acest moment derulează lucrările necesare pentru începerea funizării căldurii către consumatorii racordați la sistemul municipal de termoficare, având în vedere că temeperaturile nocturne exterioare au scăzut la nivelul la care se impune pornirea încălzirii locuințelor.

Totodată, ca urmare a apariției unor avarii pe sistemul de termoficare nu se furnizează deocamdată încălzire în următoarele zone:

– zona Tomis 3 – PT117 – blocuri : LT1 si LT3 (se intervine acum)

– zona Tomis 3 – PT55 – blocuri : AL1;H2A;H2B;H2C

– zona Badea Cârțan – CT47 – blocuri de la K7 la K16

– zona Gara – PT182 – blocuri : J2 si J10

– zona Poarta 6 – PT185 – blocuri : G1;G2;FE5;FE7;FG3;FG4;FF5;FG6;CCH (se intervine acum)

– zona CET – PT207 – blocuri AV21; AV23; AV24; G8A; G8B și Liceu Auto ( se intervine acum)

– zona str. Traian – PT 63 – bloc B2 și case Bd. Ferdinand

– zona Brătianu – PT137 – blocuri : H3;H4;H5;Gradinița Steluțele Mării.

Echipele RADET intervin în acest moment pentru remedierea avariilor și depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp, astfel încât toți consumatorii afectați să beneficieze de serviciul public.

Pentru orice disfuncționalitate constatată în furnizare, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numerele de telefon 0241.616792 sau 0341.461000.
Vă mulțumim de înțelegere și ne cerem scuze consumatorilor afectați!”, anunța, ieri, RADET Constanța într-un comunicat de presă.

Tot ieri a ieșit și primarul Vergil Chițac cu un punct de vedere pe această temă.

„Sunt în legătură permanentă cu administratorul special al Radet și nu e nici un motiv de îngrijorare. S-a întâmplat ce ne-am așteptat. Pentru a putea prepara simultan apă caldă și încălzire CET-ul ne-a mărit temperatura agentului termic de la 65 la 72 grade Celsius. Corespunzător s-a mărit și presiunea și unele tubulaturi au crăpat. Știm, intervenim la ele, schimbăm diafragmele în punctele termice…acționăm.
O să mai fie din astea. Ne pregătim să le depistăm rapid și să acționăm cu cât mai multe echipe de intervenție. În momentul acesta nu se poate face altceva. Sistemul de termoficare va fi refăcut cu prioritate. Seară bună!”, a scris Chițac pe pagina sa de Facebook.

Actualitate