În postarea sa, Raed Arafat spune explicit că el le-a solicitat celor de la IGSU să explice și să răspundă acuzațiilor generate de publicarea imaginilor de la intervenția la clubul Colectiv. Arafat neagă că ar fi contribuit la ascunderea acestor imagini.

Apreciez că informațiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinței de presă sunt realiste și corect expuse. Știu că se așteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzațiile că aș fi ascuns și eu imaginile au fost lansate în public și continuă să fie difuzate în pofida faptului că și conducerea IGSU, dar și domnul gen. (r) Pop, au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte, nu puteam să ascund ce nu aveam”, a scris Raed Arafat.

Secretarul de stat precizează că nu va da explicații legate de imaginile publicate de Libertatea până după alegerile prezidențiale.

Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfășoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieșiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente.

Arafat susține însă că are ”răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate”. Libertatea.ro a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București-Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de superiorii lui.

 

(Visited 115 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.